Shakshuka

Lähi-idän tomaatti-munapaistos on eräs suosikki viikonlopun brunssiruoista. Tutustuin ruokaan viime kesänä ja tämän talven aikana olen kokeillut eri versioita reseptistä. En ole erityisen suuri tomaatin ystävä ja pastakastikkeenikin on useimmiten vihreitä pestotyyppisiä, mutta nämä maut vei kielen mennessään.  Kokeile siis reseptiä vaikka et rakastaisi tomaattiruokia, sillä tämä ruoka yllätti myös minut. Paistos toimii myös ravitsevana lounaana.

Raaka-aineet:

1 rkl kookosöljyä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 paprika
1 punainen chili
1 rkl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl paprikaa
1 tl suolaa
1 tlk tomaattisosetta
1 tlk kokonaisia kuorittuja tomaatteja
Luomumunia
Mustapippuria
Tuoreita yrttejä kuten korianteria ja lehtipersiljaa

Ohje:

  1. Kuutioi sipuli, paprika ja hienonna chilipalko. Kuullota vihanneksia ja mausteita kookosöljyssä, kunnes ne alkavat pehmetä.
  2. Lisää kasariin tomaattipyree, tomaatit sekä tarvittaessa vähän vettä. Riko tomaattien rakenne lastalla. Anna seoksen kiehahtaa.
  3. Lisää kananmunat paistokseen yksi kerrallaan. Tee tomaattiseoksen pinnalle pieni kuoppa ja kaada kananmuna koloon. Tee samoin kaikille kananmunille. Älä enää sekoita, vaan hyydytä kananmunat erillään toisistaan. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä vielä 5-10 minuuttia, kunnes kananmunat ovat hyytyneet mieleiseksesi. 
  4. Rouhi pinnalle mustapippuria, tuoretta korianteria ja lehtipersiljaa.

Toivottavasti innostut reseptistä ja saat iloa viikonlopun kokkailuihin!

❤️  Sandra

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.Pakolliset kentät on merkitty *