HERKKU HUMMUS

Hummus on helppo lisuke, jota teen melkein viikottain. Reseptejä on monia, tämä on oma suosikkini! Kikherneitä kannattaa liottaa yön yli ennen keittämistä. Laitan liotusveteen usein myös ruokasoodaa. Reseptejä on monia, tämä on oma suosikkini.

Raaka-aineet:

3 dl kikherneitä
1 sitruunan mehu
1/2 dl oliiviöljyä
4 rkl tahinia
1 valkosipulin kynsi
2 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1/2 tl paprikajauhetta
1 tl ruususuolaa

Ohje:

  1. Sekoita aineet sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää vettä sen mukaan, millaisen rakenteen haluat.
  2. Kaada päälle oliiviöljyä ja paprikajauhetta.
  3. Pilko esimerkiksi porkkanaa, selleriä, kurkkua tai parsaa paloiksi ja dippaa hummukseen.

Huom! Jos haluat hummuksesta kauniin vaaleaa, käytä vaaleaa raakatahinia. Omassa kaapissa oli tällä kertaa vain tummaa.. Myös kurkuman voi jättää pois jos halut esteettisesti paremman värisen hummuksen.

❤ Sandra

 

 

 

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.Pakolliset kentät on merkitty *