Hummus on helppo lisuke, jota teen melkein viikottain. Reseptejä on monia, tämä on oma suosikkini! Kikherneitä kannattaa liottaa yön yli ennen keittämistä. Laitan liotusveteen usein myös ruokasoodaa. Reseptejä on monia, tämä on oma suosikkini.

Raaka-aineet:

3 dl kikherneitä
1 sitruunan mehu
1/2 dl oliiviöljyä
4 rkl tahinia
1 valkosipulin kynsi
2 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1/2 tl paprikajauhetta
1 tl ruususuolaa

Ohje:

  1. Sekoita aineet sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää vettä sen mukaan, millaisen rakenteen haluat.
  2. Kaada päälle oliiviöljyä ja paprikajauhetta.
  3. Pilko esimerkiksi porkkanaa, selleriä, kurkkua tai parsaa paloiksi ja dippaa hummukseen.

Huom! Jos haluat hummuksesta kauniin vaaleaa, käytä vaaleaa raakatahinia. Omassa kaapissa oli tällä kertaa vain tummaa.. Myös kurkuman voi jättää pois jos halut esteettisesti paremman värisen hummuksen.

❤ Sandra

 

 

 

Nämä ovat niin hyviä ja kuuluu vakio herkkuvalikoimaan. Lisäksi resepti on helppo ja nopea ja raaka-aineet löytyy ainakin omasta kaapista lähes aina. Suosittelen kokeilemaan jos olet kookoksen ystävät. Ihastut varmasti 🙂

Raaka-aineet:

3 dl kookoshiutaleita
3 rkl kookosöljyä sulatettuna
3 rkl kookoskermaa
2-3 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
1/2 tl suolaa
1/2 tl vaniljaa

Raakasuklaa kuorrute – kokeile perusraakasuklaa resepiä linkki tai kaupan valmiita raakasuklaa paketteja. Molemmat toimii erinomaisesti.

Ohje:

  1. Sekoita kaikki raaka-aineet ja muotoile taikinasta patukoita, palloja tai mitä mielikuvituksesi nyt kaipaakaan. Laita patukat jähmettymään pakastimeen noin 15 minuutiksi.
  2. Sulata raaka-suklaa kuorrute aineet ja sekoita maut tasaisesti.
  3. Kuorruta patukat suklaalla ja laita takaisin pakkaseen noin 15 minuutiksi. Tämän jälkeen patukat ovat valmiita nautittavaksi 🙂

Ihanaa viikonloppua!

❤️  Sandra

Lähi-idän tomaatti-munapaistos on eräs suosikki viikonlopun brunssiruoista. Tutustuin ruokaan viime kesänä ja tämän talven aikana olen kokeillut eri versioita reseptistä. En ole erityisen suuri tomaatin ystävä ja pastakastikkeenikin on useimmiten vihreitä pestotyyppisiä, mutta nämä maut vei kielen mennessään.  Kokeile siis reseptiä vaikka et rakastaisi tomaattiruokia, sillä tämä ruoka yllätti myös minut. Paistos toimii myös ravitsevana lounaana.

Raaka-aineet:

1 rkl kookosöljyä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 paprika
1 punainen chili
1 rkl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl paprikaa
1 tl suolaa
1 tlk tomaattisosetta
1 tlk kokonaisia kuorittuja tomaatteja
Luomumunia
Mustapippuria
Tuoreita yrttejä kuten korianteria ja lehtipersiljaa

Ohje:

  1. Kuutioi sipuli, paprika ja hienonna chilipalko. Kuullota vihanneksia ja mausteita kookosöljyssä, kunnes ne alkavat pehmetä.
  2. Lisää kasariin tomaattipyree, tomaatit sekä tarvittaessa vähän vettä. Riko tomaattien rakenne lastalla. Anna seoksen kiehahtaa.
  3. Lisää kananmunat paistokseen yksi kerrallaan. Tee tomaattiseoksen pinnalle pieni kuoppa ja kaada kananmuna koloon. Tee samoin kaikille kananmunille. Älä enää sekoita, vaan hyydytä kananmunat erillään toisistaan. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä vielä 5-10 minuuttia, kunnes kananmunat ovat hyytyneet mieleiseksesi. 
  4. Rouhi pinnalle mustapippuria, tuoretta korianteria ja lehtipersiljaa.

Toivottavasti innostut reseptistä ja saat iloa viikonlopun kokkailuihin!

❤️  Sandra

Tämä lienee paras resepti, jonka olen ikinä saanut, sillä se auttoi minua eräänä väsyneenä iltapäivänä palauttamaan vireystilan taas optimaaliseksi. Alkuperäinen resepti ja inspiraatio on Olli Postin, mutta mausta päätellen pääsin aika lähelle 🙂  Kokeilkaa ja ihastukaa! Omalla kohdalla tämä ruoka herätteli talviunilla uinuneen ruokarakkauden taas eloon.

Raaka-aineet:

  • 1 rkl gheetä
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 1 tl mietoa curryä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl fenkolin siemeniä
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 kesäkurpitsa spiralisoituna
  • 1 cm pala inkivääriä
  • 1-2 dl valkoisia jättipapuja tai kikherneitä
  • 100g rucolaa tai baby pinaattia
  • Nippu rosmariinia
  • Nippu lehtipersiljaa
  • Nippu timjamia
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 1 rkl dijon sinappia
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 dl paahdettuja pinjansiemeniä

Ohje:

  1. Kuumenna mausteita rasvassa hetki jotta niiden aromit pääsee oikeuksiinsa.
  2. Lisää kasvikset ja freesaa vain pari minuuttia.
  3. Lisää hunaja, sinappi, kookosmaito ja kiehauta.
  4. Päälle sitruunanmehu, oliiviöljy ja paahdetut pinjansiemenet ja ruoka on valmis 🙂

Ihanaa viikonloppua!

❤ Sandra

 

Viilenevä ilma muuttaa ruokavaliotani joka syksy samaan tapaan. Raikkaat pirtelöt vaihtuu puuroihin ja salaatit lämmittäviin keittoihin ja pataruokiin. Lämmittävä ja ravitseva ruoka sopii erityisesti ilmavalle vata kehotyyppille, mutta se on tasapainottava kaikille kehotyypeille.

Raaka-aineet:

 

1 rkl kookosöljyä

2 rkl curryä

1 tl korianteria

1 tl fenkolia

1 iso kurpitsa

1 sipuli

1 palsternakka

2 porkkanaa

2 dl punaisia linssejä (huuhtele ja liota)

1 l kasvislientä

 

Päälle:

1 nippu korianteria

2 hapatettua maustekurkkua

Kylmäpuristettua oliiviöljyä

 

Ohje:

  1. Paahda mausteita muutama minuutti kookosöljyssä.
  2. Lisää pilkotut kasvikset ja linssit sekä kasvisliemi. Anna kiehua kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  3. Tarjoile annokset lautaselle ja lorauta päälle 1-2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä, tuoretta korianteria ja hapatettuja maustekurkun paloja.

❤ Sandra

 

 

elokuu 18, 2017