Vatsaa hellivä kookosjogurtti

Olen muutaman kerran tehnyt jogurttia, mutta tällä kertaa jogurtin koostumuksesta tuli täydellistä; paksua, pehmeää ja maultaa sitruunaisen raikasta ja hunajaisen makeaa.

Kotitekoinen jogurtti on mahtava keino lisätä probioottien eli maitohappobakteereiden määrää ravinnossasi. Probiootit on hyviä bakteereita, jotka parantaa ruoansulatusta sekä immuunipuolustusta. Eläviä bakteereita on monissa ruoissa, esimerkiksi maitohappokäytetyt maitotuotteet, maitohappokäymisellä kypsennetyt kasvikset (hapankaali, hapankurkut) sekä fermentoidut paputahnat kuten miso ja tempeh.

Raaka-aineet
4 dl kookosmaito
1 pss tai 4 kapselia maitohappobakteereita (käytin VSL#3 valmistetta 1pss)
1-2 rkl hunajaa
1-2 rkl sitruunan mehua
¼ tl vanilja

Ohjeet
1. Sterilisoi lasipurkit uunissa 100 astetta 20 minuuttia.
2. Sekoita raaka-aineet huolellisesti ja lisää viimeisenä joukkoon maitohappobakteerit.
3. Kaada puhtaisiin purkkeihin ja sulje kannet. Säilytä pimeässä ja vähintäänkin huoneenlämmössä12-48h. Jos omistat kuivurin 40 astetta on hyvä lämpötila.
4. Voit antaa jogurtin paksuuntua ja happamoitua pidempäänkin, mutta viimeistään 48-72h jälkeen sekoita ja siirrä jääkaappiin.
5. Nauti seuraavan viikon sisään!

❤️ Sandra

I have tried to do homemade yogurt couple of times before, but now it turned out like a dreamed! Thick and creamy, tummy soothing yogurt, with slight taste of honey and lime☺

This is a great way to add some probiotics to your diet. Probiotics are ‘friendly bacteria’ that are naturally present in our digestive system and they help promoting healthy digestion and boost immune system. Live strains of these ‘good bacteria’ are found in many foods, like fermented dairy products and probiotic fortified foods like pickled vegetables, fermented bean paste such as tempeh and miso, sauerkraut and even soya sauce.

Just after eating this delicious snack I must say this is my favorite way of getting lot’s of probiotics in my gut. Here is the recipe.

Ingredients
4 dl coconut milk
1 sachet or 4 probiotic capsules (or 3-4 tablespoons of vegan yogurt for the cult)
1 or 2 tablespoon of honey or stevia
1 tablespoon of lime juice
¼ teaspoon of vanilla

Instructions
1. Sterilize the jars:  I did it in the oven, 100 degrees and 20 minutes.
2. Mix the ingredients and whisk the probiotics to combine everything. You can also add in store bought coconut yogurt now. I tried once before Alpro Coconut yogurt before but I prefer using probiotics.
3. Pour into jar and allow the yogurt to set for 12-24 hours. I kept it in a warm, dark place (cupboard) for about a day without ever disturbing it.
4. Chill the yogurt and enjoy!

❤️ Sandra

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.Pakolliset kentät on merkitty *