Innostu mehustamisesta!

Omalle suolistolleni mehustus on ollut pelastus, sillä en todellakaan ole aina ollut hyvä mahainen tai sulattanut ruokaa optimaalisesti. Mehustaminen helpottaa ruoansulatusta sillä ravinteet imeytyy ilman, että ruoansulatus joutuu tekemään kovasti töitä ravinnon pilkkomiseksi. Lisäksi se on oiva keino lisätä kasviksia ja vihanneksia omaan ruokavalioon.

Erityisen kiitoksen omistan porkkanamehulle, joka auttoi paikkaamaan suolen epiteelisolujen välissä olevia tiiviitä soluliitoksia ja pääsemään eroon koko lapsuuden ajan piinanneista migreeneistä. Mehuihin voi lisätä anti-imflammatorisia juurakkoja, kuten inkivääriä tai kurkumaa sekä yrttejä tai mitä ikinä haluat kokeilla. Käytä mielikuvitustasi tai poimi tästä pari ohjetta, joilla pääset alkuun. Mehustamisessa kuten muussakin ruoanlaitossa kannattaa valita aina luomulaatuisia raaka-aineita.

Raaka-aineet yhteen lasilliseen vatsaa hellivää porkkanamehua:
3-4 porkkanoita
1 verigreippi
1 cm pala inkivääriä
1 cm pala kurkumaa
1 tl oliiviöljyä parantamaan ravinteiden imeytymistä

Raaka-aineet yhteen lasilliseen energisöivää vihermehua:
1-2 dl pinaattia
3 sellerin vartta
½ kurkku
1 greippi tai omena jos haluat makeutta
1 cm pala inkivääriä
nippu sitruunamelisan lehtiä

Pese, kuori ja palaoittele tarvittaessa. Mehusta vuorotellen kovia ja pehmeitä kasviksia, ainakin oma mehustimeni on ollut tyytyväinen tällaiseen järjestelyyn ja nauti kauniista lasista.

❤️ Sandra

 

Juicing has so many health benefits. It’s such a great way to get the nutrients absorbing to your body without making your digestion to use any energy braking down the fibers and other compounds. Carrots in particular have worked well for me since I’ve had leaky gut and migraines for my whole childhood. Carrots contain glutamine that is essential for intestinal repair and spices like turmeric and ginger have anti-inflammatory benefits so that juice is like heaven for your gut:) And it tastes amazing. Try it and love it. My quick and easy recipe for one person is:

Ingredients:
2-3 carrots
1 pink grapefruit
1 cm piece (less than half inch) ginger
1 cm piece (less than half inch) turmeric
(1 small spoon of olive oil or mct oil)

Wash, cut and peel if necessary everything in medium size peaces and push through your blender. Choose organic vegetables whenever possible.
Add a bit of oil to help to nutrients to absorb and enjoy the drink from a beautiful glass!

Green juice on the other hand is a great source of energy, vitality and bone health. This one is loaded with vitamin A and C. I usually drink it during the morning to detox and hydrate. This combination is super tasty even if you are not a big fan of green juices.

Ingredients:
1-2 dl (1 cup) of spinach
3 stalks of celery
half of cucumber
1 yellow grapefruit since I love greips ❤ but if you want sweeter version try with 1 green apple.
1 cm piece of ginger
(any herbs you prefer)

Wash, cut and peel if necessary everything in medium size peaces and push through your blender. Choose organic vegetables whenever possible.
Add a bit of oil to help to nutrients to absorb and enjoy!

❤️ Sandra

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.Pakolliset kentät on merkitty *