Vesi vanhin voitehista..

Sain tänä kesänä uskomattoman kokemuksen siitä, miten riittävä veden juominen ja nimeomaan hyvälaatuisen veden juominen vaikuttaa terveyteen. Lomailin ihanassa Bio Vitalhotel Falkenhofissa ja oleellinen osa kylpylätoimintaa on St. Leonhards lähdevedet, joita juodaan ennen ja jälkeen jokaista hoitoa, kylpyä tai saunaa. Paitsi, että kyseinen vesi maistuu uskomattoman hyvälle se myös tehosti aineenvaihduntaani, puhdisti ihoni ja sai energian virtaamaan kehossani vaivattomasti.

Halusin säilyttää tämän tavan juoda riittävästi vettä myös omassa arjessani. Nykyisessä ympäristössäni ei ole mahdollisuutta lähdeveden juomiseen, joten suodatan veteni. Kuitenkaan suodatetun veden maku ei vedä vertoja lähdevedelle, joten lähdin kehittelemään makuvesille vaihtoehtoja, joita on helppo pitää jääkaapissa ja tai lasikannussa muistuttamassa riittävästä nesteytyksestä. Jos huomaat, ettet saa juotua riittävästi vettä, kokeile makuvesiä ja kuulostele miltä hyvä nestetasapaino tuntuu sinun kehostasi. Erityisesti kesällä kannattaa veteen lisätä hippusellinen hyvää merisuolaa tai himalajan suolaa.

Kiwi-Sitruuna vesi

Raaka-aineet
1 l suodatettua tai lähde vettä
2 isoa luomu kiwiä
1 luomu sitruuna
kourallinen tyrnimarjoja

Vadelma- meloonivesi

Raaka-aineet
1 l suodatettua tai lähde vettä
kourallinen vadelmia
½ hunajamelonia
Mintun tai sitruunamelissan lehtiä
Paloittele, pilko ja säilö lasipurkissa 2-24h ja juo ennen kuin olet janoinen.

❤️ Sandra

//Let’s get hydrated!

During this summer I’ve felt, tasted and realized the importance of good hydration. Two weeks ago I spent some time in a lovely Bio Vitalhotel Falkenhof, that is located in Bad Fussing, Germany. There they serve St. Leonhards well water and I drank 0,5l of this water after every sauna, swim, exercise or even just resting in salt therapy. Not only was it delicious and effortless to drink that water, it also cleared up my skin in just few days. Also my metabolism quickened and I just felt so much better.

I wanted to adapt this way of drinking water in my everyday life, but my water at home, even though I have a reverse osmose filter and a mineraliser, does not taste as good. So I started testing different ways to make infused water and found couple of really good recipies. Most of us benefit from drinking more water and especially if you are a heavy coffee, soda or juice drinker, making infused water help you to reduce the intake of sugar and artificial sweetners. So please, give it a try for three days. Drink at least 2-3 l of water and share your experience.

Kivi Lemon Water

Ingredients:
1 litre of filtered water
2 large kiwi fruits, cut into slices and then halved
1 lemon, cut into slices
1 handful of buckthorn

Directions:
1. Combine all ingredients in a pitcher and put in the fridge for 2-24 hours to allow the water to infuse. You can also squeeze some of the lemon juice into the water to intensify flavor a bit.
2. Serve cold.

 

Raspberry Melon Water

Ingredients:
1 litre of filtered water
1 handful of rasperies
½ of honeymelon, cut into peaces
A small handful of mint leaves or lemon balm

Directions:
1. Combine all ingredients in a pitcher and put in the fridge for 2-24 hours to allow the water to infuse.
2. Serve cold.

Organic fruits and vegetables are better, but if you don’t have any, make sure to wash all fruits thoroughly before adding them into the water. You can even soak fruits and vegetables in vinegar water for 30 minutes to get pesticides and preservatives off.

❤️ Sandra

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.Pakolliset kentät on merkitty *