Vegaaniset siemenkräkkerit

Olen tehnyt erilaisia siemenkräkkeireitä, mutta tämä munaton versio maistuu ehdottomasti parhaalle! Kräkkerit voi päällystää mieluisella levitteella tai laittaa salaatin tai keiton päälle tuomaan lisämakua 🙂

Käytän siemeniä paljon salaateissa ja puuron päällä. Ne on ehdottomasti yksi suosikki superfoodeistani. Siemenissä on runsaasti kuituja, omega-3 rasvahappoja, sinkkiä, magnesiumia, b-vitamiineja sekä sopivasti proteiinia. Omia suosikkeja ovat chia-, hamppu- ja pellavansiemenet ja näitä kaikkia löytyy tästä reseptistä. Joten kokeile ja kerää hyvän maun lisäksi kaikki ravintoaineet:)

1 dl kurpitsansiemeniä*
½ dl pellavansiemeniä
2 rkl chiansiemeniä
1 dl hamppuproteiiniä tai rouhittuja hampun siemeniä
1 dl rouhittuja pellavansiemeniä
½ dl auringonkukansiemeniä*
1-2 rkl psyllium kuitua
1 tl ruususuolaa tai muuta hyvänmakuista suolaa
1 dl vettä
2 rkl kookosöljyä

Siemenet joissa on * -merkintä kannattaa liottaa yön yli (6 tuntiakin riittänee) ja huuhtoa ennen käyttöä. Näin varmistat, että saat kaikki arvokkaa ravinteet imeytettyä parhaalla mahdollisella tavalla.

Ohje:

Sekoita eri kulhoissa kuivat aineet ja sulatettu kookosäljy, vesi ja suola. Yhdistä aineet ja sekoita huolella. Levitä tahmeahko taikina lastalla leivinpaperille ja laita uuniin kuivumaan yön yli. Kuivatin kräkkeireitä yön yli 50 asteisessa uunissa ja pidin luukkua hiukan raollaan. Tämä on kikka jota olen käyttänyt koska en vieläkään omista kuivuria. Palat kannattaa leikata irti toisistaan ennenkun näkkäri on täysin kuivunut.

Erinomaista uutta viikkoa!

❤️ Sandra

 

//Vegan crackers

These crackers are quick to make and in my opinion they taste better than the ones made with eggs. Try with hummus, guacamole, butter, tahini and veggies and get all the good health benefits from one of my favourite superfood; seeds. Seeds have lot’s of fiber, omega-3 fatty acids, zink, magnesium and even vitamin B. They also have some protein so they balance blood sugars quite well. Give it a try and enjoy the health benefits!

Ingredients:
1/2 cup pumpkin seeds*
3 tbs flaxseed
2 tbs chia seeds
½ cup hemp seeds
½ cup grounded flaxseeds
3 tbs sunflowerseed*
1-2 tbs psyllium fiber
1 tsp pink salt or any other tasty salt
½ cup water
2 tbs coconut oil

Let the seeds with *-sign to soak overnight (at least 6 hours).

Mix the dry ingredients in one bowl and melted coconut oil, water and salt in another. Combine and mix well. Divide and shape the dough into a square. Roll out the dough and cut it into cracker-sized rectangles. Dry crackers in a dehydrator or low temperature oven overnight.

Enjoy this recipe and your upcoming new week!

❤ Sandra

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.Pakolliset kentät on merkitty *