Kohti taaksetaivutuksia ja sydämen avausta

Lähes jokaiseen rintakehää avaavaan asanaan liittyy taaksetaivutus. Lanneranka on selkärangan taipuisin kohta ja helposti taivutus tapahtuukin pääosin lannerangasta. Tämä voi pahimmassa tapauksessa vaurioittaa selkärankaa, joten kokosin muutamia asanoita jotka lisäävät nimenomaan rintakehän avausta, pidentää selkärankaa ja syventää taaksetaivutusta. Pysy kärsivällisenä ja lempeänä omassa harjoituksessasi ja nauti avauksen tunteesta.

1. Kissa/Lehmä venytys (Marjaryasana) – Liiku hengityksen tahdissa ja koita visualisoida selkärangan pidennys. Pidä kädet suorina olkapäiden alla ja paina niitä lattiaa kohden samalla pyöristäen selkärankaa.

2. Kobra (Bhujangasana)  -Keskitä huomio lapatukeen ja avaa rintakehää eteen ja ylös. Pidä keskivartalo tiukkana ja niska rentona.

3. Locust pose (Salabhasana) – Purista nilkat ja pakarat yhteen, ota käsistä kiinni ja purista niitä yhteen ja kohota varovasti pidentäen niitä kohti nilkkoja. Pidennä samaan aikaan selkärankaa.

Toivottavasti joku näistä asanoista avaa sydämesi uuteen viikkoon 🙂

❤️ Sandra

 

//How to deepen your backbend and open your heart ❤

Almost all heart-opening postures also happen to be backbends. In my case low back tends to be the most flexible part of the spine so I’ve had to practice opening chest and incorporating the bend into the upper and middle areas of the back. Crunching in the lumbar region of the spine and result in injury over time so I wanted to list some poses that help to open your chest, lengthen your spine and deepen your backbend. So please, be patient and grateful for where ever you are in your practise. And remember that yoga is supposed to feel good:)

1. Cat/cow Strech (Marjaryasana) – Feel your spine from the top all the way down to tailbone and move with the breath. 
2. Cobra pose (Bhujangasana) – Keep oll your shoulders down firming the shoulder blades against the back. 
3. Locust pose (Salabhasana) – Press your ankles together and clasp the hands behind you and press the scapulas into your back to open the chest and shoulders. Raise your arms, legs and upper torso and try lengthening your spine rather than raising yourself higher.

I hope you feel more open hearted after trying some of these poses:)

❤️ Sandra

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.Pakolliset kentät on merkitty *