Detox juoma :)

Detox eli detoksifikaatio tarkoittaa kehon puhdistamista haitallisista aineenvaihdunnan tuotteista. Maksa vastaa detoksifikaatiosta ja sen toimintaa voidaan tukea mm. lisäämällä kasviksia ja liikuntaa. Raitis ilma ja saunominen auttaa myös kehoa puhdistumaan. Veden juominen on kuitenkin helpoin tapa aloittaa maksan tukeminen ja tämän yksinkertaisen reseptin avulla voit buustata maksan entsyymejä.

Ainesosat:
0,5l vettä
1 rkl omenaviinietikkää
1rkl sitruunamehua
1 tl hunajaa tai steviaa
1/8 tl cayanne pippuria
1/8 tl kurkumaa
1/8 tl inkivääriä

Mieltymystesi mukaan voit vaihtaa kurkuman ja cayannen kaneliin ja vaniljaan. Tai lisätä tehoa laittamalla mukaan vielä mustapippuria. Omenaviinietikan väkevyyteen tottuu kyllä,  mutta kannattaa panostaa hyvälaatuiseen omenaviinietikkaan. Nykykyään pidän omenaviinietikan mausta jo niin paljon, että käytän sitä jokaisessa salaatinkastikkeessa ja osassa keittojakin.

❤️ Sandra

// My Detox Drink Recipe 

Detox drinks can help us to reduce inflammation, cleanse the liver, boost energy and promote healthy skin. You can make this recipe your own by using cinnamon and vanilla instead of cayenne pepper or adding black pepper to boost the effect. What ever makes you try it. Try drinking it 20 minutes before meal and you might notice some ease with digestion too.

Ingredients:
0,5l of warm or hot water
1 tablespoon apple cider vinegar
1 tablespoon lemon juice
1 teaspoon raw honey or hint of stevia
1/8 teaspoon of cayenne pepper
1/8 teaspoon of curcumin
1/8 teaspoon of ginger

Directions:

Mix all ingredients together and drink hot or room temperature. I like making this ready in the evening to make sure that I drink enough before having breakfast.

I’m not going to say this tastes awesome, since I remember how it took me some time to get used to the taste of apple cider vinegar, but now I love it. Nowadays I put it in all my salad dressings and in some soups too. It is full of enzymes and good bacteria so be sure to pick a good brand.

❤️ Sandra

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.Pakolliset kentät on merkitty *