Ruoansulatusta hellivä fenkoli-linssisalaatti

Tämä raikas ja ruokaisa salaatti sopii esimerkiksi grillissä kypsennettejyn kasvisten kaveriksi. Fenkoli ja omenasiideriviinietikka tukee ruoansulatusta ja toisaalta raikkaat yritit ja sitruuna pelastaa kun tarvitset taukoa raskaammista ruoista.

Raaka-aineet:

2 dl vihreitä linssejä

1 laakerinlehti

1 valkosipulin kynsi murskattuna

4 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä

3 rkl omenasiideri viinietikkaa

2 pientä tuoretta fenkolia

200g tuoreita pinaatin lehtiä

1 sitruuna

Tuoretta timjamia

Merisuolaa

Mustapippuria

 

Ohje:

  1. Liota linssejä yön yli tai vähintään 4-6h. Huuhtele huolellisesti ja keitä suolalla maustetussa vedessä laakerinlehden kanssa 10-15 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä.
  2. Halkaise ja huuhtele fenkoli. Suikaloi se ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta suikaleet nopeasti ja siirrä kulhoon oliiviöljyn, omenasiideriviinietikan sekä mausteiden kera. Sekoita joukkoon loput raaka-aineet ja sekoita kastike huolellisesti salaattiin.
  3. Mausta tuoreella timjamilla, pirskota päälle sitruunan mehua tarjoile laakealla salaattilautasella sitruunalohkojen kera.

 

❤  Sandra

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.Pakolliset kentät on merkitty *