Kehoa puhdistavat jooga-asanat

Keho puhdistautuu luontaisesti erittämällä aineenvaihdunnan lopputuotteita ja myrkkyjä. Kesä on hyvää aikaa tukea tuota puhdistumista ulkoilemalla, saunomalla sekä kiinnittämällä huomiota ruokavalion ravintotiheyteen. Myös jooga asanoista löytyy monia vaihtoehtoja, joiden avulla voimme stimuloida ruoansulatusta, lymfanestekiertoa sekä verenkiertoa ja näin tukea elimistön puhdistutumista. Tässä omat suosikkini elimistöä puhdistavista jooga-asanoista.

Parivrtta Janu Sirsasana

 1. Istu mukavasti jalat leveässä haara-asennossa. Koukista oikea polvi ja nosta oikea jalkapohja vasenta reittä vasten. Pidä vasen jalkaterä koukussa.
 2. Hengitä sisään, ojenna selkäranka ja kädet suorina ylös, pidennä selkärankaa. Uloshengityksellä tuo vasen käsi alas vasemman reiden sisäpuolelle.
 3. Seuraavalla sisäänhengityksellä pidennä oikea käsi pään yli kohti vasemman jalan varpaita. Istuinluiden tulisi pysyä matolla. Voit käyttää apuna joogavyötä.
 4. Pidä asento viiden sisään- ja uloshengityksen ajan. Pura asento hitaasti suoristamalla selkä ja jalat ja toista toiselle puolelle.

Parivrtta Prasarita Padattanasana

 1. Käy leveään haara-asentoon ja avaa rintakehää ylös ja eteen. Ojenna selkä suoraksi.
 2. Taita vartaloa selkä suorana eteen alas kunnes kädet osuu lattiaan.
 3. Ota vastakkaisella kädellä ote nilkasta ja kierrä rintakehää auki kohti kattoa.
 4. Pidä asento viiden sisään- ja uloshengityksen ajan. Tämä voimakas eteentaivutus hieroo ruoansulatusta sekä vilkastuttaa verenkiertoa ja helpottaa sydämen työtä.

Utthan Pristhasana

 1. Tähän asanaan pääsee helpoiten alaspäin katsovasta koirasta. Astu oikea jalkasi oikean käden pikkurillin viereen, siten että molemmat kätesi on oikean reiden sisäpuolella.
 2. Anna lantion laskeutua kohti mattoa. Kävele hitaasti käsiä eteenpäin ja jos asento tuntuu mukavalle laskeudu kyynärvarsien varaan.
 3. Avaa rintakehää eteen ja vastenta jalkaa taakse. Vasen polvi voi laskea mattoon jos haluat kokeilla restoratiivista versiota asanasta. Tunne venytys koko selkärangan alueella.
 4. Pidä oikea polvi tukeutuneena oikeaan olkapäähän. Pidä asento viiden sisään- ja uloshengityksen ajan. Pura asenta palaamalla alaspäin katsovaan koira-asanaan ja toista toiselle puolelle. Tämä asento avaa istumatyötä tekevillä tyypillisesti kireitä lantion lihaksia, takareisiä, rintakehää sekä niskaa ja hartioita.

Eka Pada Adho Mukha Svanasana

 1. Aloita asettumalla nelinkontin, siten että ranteesi ovat suoraan olkapäiden alapuolella ja lantio polvien yläpuolella. Siirrä sitten painoa jalkaterillä ja suorista jalat päätyen alaspäin katsovaan koira- asanaan.
 2. Astu jalkaterät yhteen siten että isovarpaat koskettaa toisiaan. Siirrä painoasi enemmän käsiesi ja vasemman jalan varaan. Seuraavalla sisäänhengityksellä nosta oikea jalka kohti kattoa. Huolehdi siitä ettei varalo lähde kiertymään.
 3. Pidä asana viiden hengityskierron ajan ja toista toiselle puolelle. Tämä versio alaspäin katsovasta koirasta vilkastuttaa veren- ja lymfanesteen kiertoa.

 

Utthita Parsvakonasana

 1. Lähde liikkeelle soturi II asanasta, siten että vasen polvi on koukussa ja katse on vasempaan. Laske vasen kyynärpää alas vasemmalle polvelle. Seuraavalla sisäänhengityksellä nosta oikea käsi ylös kohti kattoa. Uloshengityksellä ojenna käsi suoraksi yli oikean korvan muodostaen voimakkaan venytyksen koko kehon oikealle puolelle.
 2. Pidä huolta että vasen polvi pysyy suoraan nilkan yläpuolella. Anna lantion hitaasti laskeutua kohti lattiaa ja ojenna koko vartaloa aivan kuin työntäisit aktiivisesti oikeaa kättä kauemmaksi oikeasta jalkaterästä.
 3. Nauti venytyksestä viiden hengityskierron ajan ja toista toiselle puolelle. Tämä kyljen voimakas venytys stimuloi ruoansulatusta.

❤  Sandra

 

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.Pakolliset kentät on merkitty *