Raikas raakakakku

Monta raakakakkua tehneenä ja syöneenä tämä resepti on jäänyt kestosuosikiksi. Olen tehnyt eri versioita appelsiinilla, mangolla ja persimonilla. Oleellista on lisätä riittävä määrä sitruunamehua (Maman supervinkki!), siten kaikki maut pääsee oikeuksiinsa.

Pohja
2 medjool-taatelia, poista kivet
1½ dl kookoshiutaleita
½ tl muskottipähkinää
½ tl kardemummaa
+ 1/2 –1 rkl vettä
+ ripaus suolaa

Täyte
2 ½ dl cashewpähkinöitä (liota vähintään 4 tuntia, huuhtele ja valuta)
1 iso kypsä mango
1 dl neitsytkookosöljyä sulatettuna
1 dl luomuhunajaa
1/2 luomusitruunan mehu ja kuori raastettuna
1/4 tl luomu vaniljajauhetta

1. Sekoita pilkotut taatelit, kookoshiutaleet ja mausteet monitoimikoneessa ja käsin. Painele pohja irtokakkupohjavuokaan ja laita viileeseen odottamaan täytteen valmistumista.
2. Laita täytteen aineet tehosekoittimeen ja sekoita kunnes massa on täysin sileää. Tarkista maku, lisää tarvittaessa sitruunaa tai hunajaa ja sekoita vielä kerran. Kaada pohjan päälle ja siirrä pakastimeen yön yli tai vähintään 5 tunnin ajan. Jos kakku ehtii jäätymään, ota se sulamaan pari tuntia ennen tarjoilua.
3. Halutessasi voit koristella kakun haluamillasi marjoilla tai hedelmillä.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.Pakolliset kentät on merkitty *