Vegaaniset siemenkräkkerit

Olen tehnyt erilaisia siemenkräkkeireitä, mutta tämä munaton versio maistuu ehdottomasti parhaalle! Kräkkerit voi päällystää mieluisella levitteella tai laittaa salaatin tai keiton päälle tuomaan lisämakua.

Käytän siemeniä paljon salaateissa ja puuron päällä. Ne on ehdottomasti yksi suosikki superfoodeistani. Siemenissä on runsaasti kuituja, omega-3 rasvahappoja, sinkkiä, magnesiumia, b-vitamiineja sekä sopivasti proteiinia. Omia suosikkeja ovat chia-, hamppu- ja pellavansiemenet ja näitä kaikkia löytyy tästä reseptistä. Joten kokeile ja kerää hyvän maun lisäksi kaikki ravintoaineet.

1 dl kurpitsansiemeniä*
½ dl pellavansiemeniä
2 rkl chiansiemeniä
1 dl hamppuproteiiniä tai rouhittuja hampun siemeniä
1 dl rouhittuja pellavansiemeniä
½ dl auringonkukansiemeniä*
1-2 rkl psyllium kuitua
1 tl ruususuolaa tai muuta hyvänmakuista suolaa
1 dl vettä
2 rkl kookosöljyä

Siemenet joissa on * -merkintä kannattaa liottaa yön yli (6 tuntiakin riittänee) ja huuhtoa ennen käyttöä. Näin varmistat, että saat kaikki arvokkaa ravinteet imeytettyä parhaalla mahdollisella tavalla.

Ohje:
Sekoita eri kulhoissa kuivat aineet ja sulatettu kookosäljy, vesi ja suola. Yhdistä aineet ja sekoita huolella. Levitä tahmeahko taikina lastalla leivinpaperille ja laita uuniin kuivumaan yön yli. Kuivatin kräkkeireitä yön yli 50 asteisessa uunissa ja pidin luukkua hiukan raollaan. Tämä on kikka jota olen käyttänyt koska en vieläkään omista kuivuria. Palat kannattaa leikata irti toisistaan ennenkun näkkäri on täysin kuivunut.

Erinomaista uutta viikkoa!

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.Pakolliset kentät on merkitty *