Hei! Olen Sandra Porthan

Oma kiinnostukseni hyvinvointia kohtaan heräsi jo teini-ikäisenä. Ehkä siksi, että olin itseasiassa aika onneton lapsena. En muista kovinkaan montaa hetkeä lapsuudesta, jolloin en olisi ollut masentunut tai alakuloinen. Kärsin jatkuvista vatsavaivoista ja viikoittaisista migreenikohtauksista. Onnellisen sattuman kautta sain yläasteella joogan uskonnon esitelmän aiheeksi. Löysin kotoa isäni vanhan joogakirjan ja luin sen yhdellä istumalla. Kokeilin hengitysharjoituksia ja huomasin yllätyksekseni, niiden auttavan. Sain kokemuksen paremmasta olosta.

Tämä kokemus kannusti minua sukeltamaan syvemmälle hyvinvointiin, eikä mennyt kauaa kunnes löysin kiinnostuksen ravintoon. Luin lukuisia ravintoon liittyviä kirjoja ja kokeilin mitä erikoisempia dieettejä. Minun oli kuitenkin haastavaa auttaa kehoani kohti tasapainoa, sillä mieleni vastusti muutosta. Pidin yhä yllä epäterveitä uskomuksia itsestäni, minkä vuoksi alitajuisesti sabotoin hyväntahtoiset yritykseni parantaa terveyttäni. Meni vuosia ennen kuin löysin terveen rakkauden ja kunnioituksen itseäni sekä kehoani kohtaan. Tämä matka on opettanut minulle paljon muun muassa mielen roolin tärkeydestä paranemisprosessissa, joka korostuu myös ohjauksessani.

Kaivattu muutos omassa terveydessäni vaati totaalista muutosta ruokavaliossa. Yksilöllisen ruokavalion avulla onnistuin korjaamaan suoliston bakteeriflooran ja tasapainottamaan hormonitoiminnan. Migreenit ja lapsuuttani varjostanut alakulo haihtuivat pois. Keskittymiskykyni, vireystilani ja energiatasoni paranivat. Pikkuhiljaa minulla riitti energiaa liikkua ja nauttia elämästä. Voinkin todeta suurella kiitollisuudella olevani nykyään onnellinen.

Opiskelen tällä hetkellä lääketiedettä Oulun yliopistossa. Ravitsemusterapeutin tutkinnon lisäksi olen opiskellut liikuntalääketiedettä, psykologiaa, joogaa ja meditaatiota. Minulle on tärkeää kasvaa ja kehittyä jatkuvasti sekä pysyä avoimena uusille näkökulmille. Minusta on selvää, että kokonaisvaltainen hyvinvointi vaatii kaikkien elämän osa-alueiden tasapainottamista. Tämän vuoksi ohjauksessani on kokonaisvaltainen ja yksilöllinen ote. Olemme kaikki uniikkeja niin biokemiallisesti kuin mielenkin tasolla. Siksi yhdistän työssäni kaikkea oppimaani. Vain siten olen kokenut voivani todella auttaa ihmisiä.

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.

elokuu 17, 2017