Chia-pudding – niin helppoa ja hyvää

Tämä on todennäköisesti maailman helpoin resepti. Innostuin viime talvena kaakao-lakritsi- versiosta vähän liikaakin mutta kesällä miellyttää raikkaat yhdistelmät majojen ja superfoodien kanssa.

img_5357.jpg

Raaka-aineet:
4 dl kookosmaitoa
4 rkl chia siemenia, käytän yleensä mustia, mutta valkoiset toimii yhtä hyvin
1-2 rkl hunajaa tai steviaa maun mukaan
½ tl aitoa vaniljaa

Ohje:
1. Yhdistä kaikki aineet kulhossa ja sekoita huolellisesti.
2. Kaada purkkiin ja säilö jääkaapissa yön yli tai kunnes se on koostumukselta mieluista.
3. Tarjoile marjojen ja kanelin kanssa.

img_5337.jpg

Super kaakao-lakritsi- pudding

Raaka-aineet
4 dl kookosmaitoa
4 rkl chia siemenia
2 rkl kookossokeria tai agave siirappia
2 rkl raakakaakaota
2 tl lakritsijuurijauhetta

Ohje:
1. Yhdistä kaikki aineet kulhossa ja sekoita huolellisesti.
2. Anna tekeytyä vähintään 10 minuuttia, mielummin 30min.
3. Koristele kookoslastuilla tai raakakaakaonibseillä ja nauti.

❤️ Sandra

 

//Ridiculously simple

This is a super simple basic recipe for a chia pudding that you can easily modify by adding berries or fruit for flavour. You can also upgrade the recipe and make it into a healthy dessert. I will share my favourite cacao-liquorice version too, that I ate way too much last winter.

Ingredients1 can of coconut milk (or 400 ml any other non dairy milk)4 tablespoons chia seeds, I use black ones but white ones work just as well1-2 tablespoons of honey or sweetener of choice, stevia tastes pretty good with coconut milk1 teaspoon pure vanilla extract

Instructions
1. Combine the coconut milk, honey, and vanilla extract in a small bowl. Stir until combined. Sprinkle on the chia seeds and stir them in thoroughly.
2. Pour mixture into a pint jar and refrigerate overnight, or until it reaches the desired thickness, stirring occasionally. If the pudding seems too thick.
3. Serve pudding with cinnamon and berries of your choice.

Very rich in flavor chocolate-liquorice chia treat

Ingredients1 can of coconut milk (or 400 ml any other non dairy milk)4 tablespoons chia seeds, black or white2 tablespoons of agave nectar or sweetener of your choice2 tablespoons of raw cacao powder1-2 teaspoons of powdered liquorice root

Instructions
1. Mix cacao and liquorice powders and coconut milk together, smooth out and add agave nectar and chia seeds.

2. Let sit at least 10-15 minutes or over night until thickened.
3. At this point your chia should have grown in size, and your mixture should be thick like a pudding, place in serving dishes and top with toasted coconut flakes.

Enjoy this and perfect summer days!

❤️ Sandra

ReseptitAbe