Hurmaava dippi – Baba Ganoush

Rakastan dippejä kuten hummusta, guacamolea, salsaa jne. Teen dippejä usein aterioiden lisukkeeksi kastikkeiden sijaan. Myönnettäköön, en ole koskaan oppinut pitämään perinteisistä kastikkeista. Näin kesäaikaan dipit toimii erinomaisesti grilliruoan kanssa.

Baba Ganoush on hyvin samantapainen dippi kuin hummus. Maku on hummukseen verrattuna pehmeämpi, kermaisempi ja kevyesti savuinen. Pääraaka-aineena toimii munakoiso. Kannattaa valita pieni tai keskikokoinen, pinnaltaan kiiltävä, painava, kiinteä muttei kova munakoiso. Tämän ohjeen annos riittänee neljälle nälkäiselle lisukkeeksi.

IMG_9544-1-600x739.jpg

Raaka-aineet:

  • 2-3 munakoisoa

  • 3-4 valkosipulin kynttä

  • 2 rkl tahinia

  • 1 sitruunan mehu

  • ½ tl suolaa

  • ½ tl mustapippuria

  • ½ tl paprikajauhetta

  • 2-3 rkl oliiviöljyä

IMG_9551-640x520.jpg

Ohje:

  1. Paahda munakoisojen pintaa jos haluat niihin savuisen maun.

  2. Laita valkosipulin kynnet ja munakoisot uunivuoalle, pistele niihin haarukalla muutama reikä ja kypsennä 180 asteessa noin 25-30 minuuttia.

  3. Ota munakoisot uunista ja anna jäähtyä ennen kuin koverrat kypsän sisuksen kulhoon.

  4. Lisää sitruunanmehu, tahini, suola ja pippuri ja sekoita monitoimikoneessa tai käsin.

  5. Lisää päälle oliiviöljyä, yrttejä tai granaattiomenan ja pinjansiemeniä.

❤️ Sandra

IMG_9553-1-600x680.jpg
ReseptitAbe