Pähkinätön avokado-raakapiiras

Tein ensimäistä kertaa vege-piirasta Puren raakakakkukurssilla Turussa noin kolmisen vuotta sitten. Olen sittemmin mukaillut ohjetta, enkä ole ihan varma, muistuttaako se enään alkuperäistä juurikaan, mutta maku on hyvä ja se on ruokaisa esimerkiksi salaatin kera tarjoiltuna.

Raaka-aineet pohjaan:

  • 3dl pellavansiemeniä

  • 5dl aurinkokuivattuja tomaatteja (öljyttömiä)

  • 2tl laadukasta suolaa

  • 1tl rouhittua mustapippuria

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1dl sulatettua kookosöljyä

  1. Sekoita tehosekoittimessa ensin pellavansiemenet aivan hienoksi.

  2. Yhdistä pellavansiemenet, osa kookosöljystä ja loput raaka-aineet tehosekoittimessa.

  3. Jatka sekoittamista käsin ja lisää loput kookosöljystä.

  4. Taputtele vuokaan ja vie pakastimeen jähmettymään.

Avokadotäytteen raaka-aineet:

  • 3 kypsää avokadoa

  • noin 10cm pätkä kurkkua

  • 4-5 tomaattia ilman kuorta ja siemeniä

  • 1 punasipuli

  • 1 ½ sitruunanmehu

  • 2rkl kookosöljyä

  • 1 tl laadukasta suolaa

  • 1 tl rouhittua mustapippuria

  1. Kuori ensin avokadot ja poista siemen. Laita avokadot blenderikannuun. Lisää kookosöljy, suola, pippuri sekä sitruunanmehu. Blendaa massa sileäksi ja kaavi isoon kulhoon.

  2. Poista kurkusta siemenet ja kuutioi, lisää avokadomassan joukkoon. Kalttaa tomaatit ja poista siemenet ja kuori. Pilko tomaatin hedelmäliha pieneksi kuutioksi. Lisää kulhoon ja sekoita kaikki tasaiseksi massaksi. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan, ja vie jääkaappiin tai pakastimeen tekeytymään hetkeksi.

Leikkaa piirakka paloiksi ja koristele tuoreilla yrteillä ja esimerkiksi kirsikkatomaateilla.

Kuva1.png

Inspiroivaa, iloista uutta viikkoa!

❤️ Sandra

ReseptitAbe